Vážení golfisté, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. je kamenný obchod UZAVŘEN. Hezké Velikonoce ♥

Aktuality

Umíte hrát na zimní greeny?

 

Zimní greeny nejsou mezi hráči zrovna populární, a někteří proto raději odloží golfové hole do kouta. Zimní greeny přeci jen snižují kvalitu hry a navíc se na ně hraje většinou až ve chvíli, kdy si golf užívají snad jen otužilci.

 

Až na vzácné výjimky jde vlastně jen o lépe ostříhanou fairway, která green připomíná akorát navrtanou jamkou. Většina hráčů s nižším handicapem tady vůbec nevytahuje putter, aby neztratili cit pro krátkou hru.

 

Kdo hraje jen pro radost, může se na zimních greenech naopak dobře pobavit, protože míček se tady chová naprosto nepředvídatelně. I ten, kdo chce potrénovat dlouhou hru a udělat něco pro svoji kondici, bude se zazimovaným hřištěm spokojený.

 

Hra na zimní greeny je pro řadu hráčů výzva. Přestane platit nejen birdie card, ale i kolíky určující vzdálenost ke greenu. A někteří golfisté jsou bez nich úplně ztraceni. Mají problém s odhadem vzdálenosti a vyhazují jednu ránu za druhou.

 

A proč se v zimě vlastně na letní greeny nehraje? Pokud mrzne nebo sněží, tráva neroste, ale odpočívá, a my bychom ji mohli zničit. Pokud je teplá zima a tráva může růst, není důvod zavírat letní greeny.

 

Ať už zimními greeny golfisté pohrdají nebo ne, určitě jsou skvělou možností, jak si zahrát v zimě venku a přitom neublížit hřišti. Velikou výhodou jsou i výrazně snížené poplatky za hru. Zlevněné green fee tak může oslovit hráče, kteří by na hřiště v zimě jinak nešli.

Zpět na výpis novinek