Vážení golfisté, od pátku 29.3. do pondělí 1.4. je kamenný obchod UZAVŘEN. Hezké Velikonoce ♥

Aktuality

Je delší driver opravdu výhrou?

 

Výrobci golfových holí se odjakživa snaží přijít na to, jak zdokonalit driver, aby s ním hrál golfista co nejdelší rány a přitom neztratil přesnost.

 

Výsledky nejnovějších výzkumů mluví jasně. S delší holí dokáže dát golfista míči větší rychlost než s holí kratší, proto by s ní měl hrát i delší rány. A to je přece sen mnoha hráčů! 

 

Bude hrát golfista s delší holí opravdu dál? Přestože delší shaft by měl vést k delší dráze letu a vyšší rychlosti hlavy hole, skutečnost je často jiná. Příliš dlouhá hůl může totiž způsobit problémy s timingem a přesností.

 

Čím delší má golfista hůl, tím těžší je míček správně trefit. Jen pokud zvládne odpálit míček středem úderové plochy a neztratí přitom energii, bude hrát delší rány. V opačném případě mu bude dlouhý shaft spíš škodit.

 

Nové drivery mají delší shafty a zároveň jsou lehčí, aby byla zachována celková hmotnost driveru. Někteří výrobci vidí v delších driverech revoluci, výzkumy totiž ukazují, že s nimi hráči zrychlení pohybu míče opravdu dosahují. Jiní zůstávají skeptičtí. K čemu je driver, který většina hráčů nedokáže ovládat?

 

Rozhodnutí je tak zase na nás.

Zpět na výpis novinek