Aktuality

Hořehledy: Golf v botanické zahradě

 

Golfové hřiště bylo v Hořehledech otevřené v roce 2007, podepsaný je pod ním známý český golfový architekt Jiří Velden. Jednotlivé jamky dokázal zasadit do krajiny tak citlivě, že hřiště působí dojmem, že existuje v Hořehledech odnepaměti.

 

 

Pro místní hřiště jsou charakteristické stromy, keře a nejrůznější druhy květin. Golfista tak snadno zapomene, že není v botanické zahradě, ale na golfovém hřišti. „Na hřišti najdete vše, co dělá golfovou hru krásnou i obtížnou zároveň. Dogleg do kopce, široké i úzké fairwaye, trestající nechtěný slice, bunkery, hru přes jezírko, odpaliště s krásným výhledem do krajiny,“ říká profesionální golfový trenér Miroslav Kokoška v knize Klíč k českým golfovým hřištím.

 

 

„Hřiště je koncipováno tak, aby hra přinášela radost hráčům různých výkonností. Pro dobré hráče jsou některé jamky jasnou výzvou na birdie, ale mohou jim také lehce zvednout adrenalin. Na začínající golfisty nepůsobí hřiště stresově, ale je přívětivé, po obtížnější jamce následuje jamka snadnější,“ doplňuje Miroslav Kokoška.

 

 

Chcete si zahrát v Hořehledech? Mrkněte na náš balíček ZDE

Zpět na výpis novinek