Ve čtvrtek 28.3. je obchod otevřen do 17h. Od pátku 29.3. do pondělí 1.4. je kamenný obchod UZAVŘEN. Hezké Velikonoce ♥

Aktuality

Golf v rytmu reggae

 

Barevné pletené čepice, rasta copánky, legendární Bob Marley, ale také nejrychlejší muž světa Usain Bolt patří k symbolům země, která získala přesně před padesáti lety jako první v Karibiku nezávislost.

 

Golf se hraje na Jamajce od poloviny osmnáctého století, opravdový boom ale jamajský golf zažívá až v posledních letech. Na území desetkrát menším než Kuba je dvanáct golfových hřišť se špičkovým tréninkovým zázemím. I náročné hráče si golf na Jamajce získá krásnými výhledy na oceán a pohodovou atmosférou.

 

Jedním z nejpopulárnějších golfových hřišť na Jamajce je legendami opředené White Witch Course. Hřiště vzniklo na místě, kde bývaly plantáže cukrové třtiny, a své jméno získalo po jejich majitelce, která podle legendy týrala otroky a zavraždila své tři muže. Zatímco místní její duch straší dodnes, turisté jí dávají za vinu alespoň ztracené balónky a nepřesné putty.

 

Oblíbeným hřištěm je také Half Moon Resort, které hostilo řadu prestižních turnajů včetně Jamaica Open Golf Championship nebo Dunhill Cup Final of the Americas. Populární turnaj Johnnie Walker World Championship se zase konal několik let po sobě v Tryall Golf Clubu. Titul na slavném turnaji vybojovali Fred Couples, Nick Faldo a Ernie Els.

 

A jak se daří místním hráčům? Zatímco jamajské sprintery zná každý, o nejslavnějším jamajském golfistovi slyšel jen málokdo. Třiašedesátiletý Delroy Cambridge se přitom dokázal prosadit i v Evropě. Profesionál, který se na vrchol kariéry dostal až po padesátce, se jako první Jamajčan probojoval na European Seniors Tour a na pěti turnajích dokonce triumfoval.

 

Jamajka je právem považovaná za golfovou perlu Karibiku, počet golfistů, kteří ostrov ročně navštíví, se neustále zvyšuje. Až vyrazíte na Jamajku na golf, nezapomeňte si dát pozor na piráty. Kdo ví, kde je jim vlastně konec.

Zpět na výpis novinek