Ve čtvrtek 28.3. je obchod otevřen do 17h. Od pátku 29.3. do pondělí 1.4. je kamenný obchod UZAVŘEN. Hezké Velikonoce ♥

Aktuality

Cayman golf: tak trochu jiný golf

 

Kořeny Cayman golfu sahají do třicátých let dvacátého století. Golfovému architektu Williamu H. Diddelovi vadilo, že náročná hřiště a složitá technika švihu odrazují od golfu začátečníky.

 

Aby golf zpřístupnil více lidem, začal stavět kratší hřiště. Ta ovšem nepředstavovala žádnou výzvu pro golfisty. Až o padesát let později dotáhl jeho myšlenku do konce profesionální golfista Jack Nicklaus.

 

Oslovil společnost MacGregor, aby vyrobila speciální míček pro zmenšené golfové hřiště, které právě vznikalo v Karibiku na Kajmanských ostrovech. Výrobek se osvědčil a golf získal další rozměr.

 

Míček na Cayman golf je stejně velký jako klasický, ale váží jen 24 gramů. Je tedy o téměř polovinu lehčí, navíc nemá dimples - typické důlky. Naopak, na jeho povrchu jsou výstupky.

 

Také díky nim golfisté odpalují poloviční rány než s běžným golfovým míčkem a zmenšená hřiště tak dokážou potrápit i zkušené hráče. Lehčí míčky jsou výhodné pro začátečníky. Je jednodušší dostat je do vzduchu. a golf tak začátečníka obvykle velice rychle chytne.

 

Cayman golf mohou hrát i lidé, pro něž je golf fyzicky příliš náročný. Trefit míček a obejít krátké hřiště zvládnou v pohodě i malé děti a senioři. A ti pracovně vytížení určitě ocení, že jedno kolo nepůjdou čtyři až pět hodin.

 

Nejpopulárnější je Cayman golf ve Spojených státech, mnoho příznivců má i v Anglii a Japonsku. Také proto, že je finančně dostupnější. Levnější jsou hrací poplatky, navíc se hraje jen sedmi či osmi holemi.

 

Cayman golf ale není pro všechny. Kdo patří mezi "longhitry" a dvousetmetrové rány jsou pro něj tím pravým golfovým požitkem, ať zůstane raději u golfové klasiky. Na zmenšeném hřišti se drivů snů rozhodně nedočká.

Zpět na výpis novinek